Am stors mierea de munte cu mana.

prima miere de munte cu manaAu trecut si cele 28 de zile, lungi si cu o farama de incredere ca o sa storc miere de munte. In viata trebuie sa avem si noroc, dar sa stim sa si cerem. Fiecare dintre noi cerem cate ceva, de la Dumnezeu, de la ceva in care credem, dar trebuie sa cerem. Lucru pe care l-am invatat si l-am pus in aplicare mai bine, dupa ce prietenul meu Robert mi-a oferit o usa deschisa, despre a invata cum sa cerem. Mersi Robert.

Cum din 3-4 comenzi online, sotia citea: „pe cand o sa aveti miere de padure ?”, „miere de mana nu aveti ?”, am fost nevoit sa cer din tot sufletul sa am norocul sa am de stors cel putin miere de munte, daca nu si de mana.
A venit si ziua cand cantarul a inceput sa creasca si cu 2,5kg pe zi, nu numai cu 200-500 de grame. Din pacate nu a durat prea mult, deoarece prima ploaie a spalat si mana adusa de catre albine, iar cantarul a continuat sa urce iar cate 200 de gr pe zi.
Multumit de ceea ce am primit, am inceput sa incepem sa stoarcem mierea.
In prima zi, la orele 08:45 cortul si centrifuga erau pregatite, mai asteptam doar sa se opreasca ploaia.

Citeste si →   Administrarea propolisului - reguli

Pana am mancat ceva, a inceput si vantul sa sufle mai puternic si mi-a rupt cortul. Am inceput bine. L-am adunat si dupa 20 de minute a inceput o ploaie mocaneasca, crezand ca nu se mai opreste 3 zile. Cu aceasta ocazie am avut ocazia sa trag un pui de somn la amiaza, somn pe care nu l-am mai prins de o bucata buna de vreme.


Am renuntat sa mai stoarcem cu centrifuga electrica din cort si am trecut la cea manuala din pavilion. La ora 15:30 am inceput sa scot si prima rama cu miere de la albine. Aveam o stare de nerabdare, mai mare decat atunci cand am stors prima miere in 2008. Cum a inceput sa curga prima miere din centrifuga si am vazut ca este de culoare inchisa, am inceput sa o gust. Nu ma mai opream din degustat, eram bucuros ca am reusit sa obtin o miere buna la gust, de padure cu mana. Binenteles, nu se compara mierea de mana cu nici o miere, poate cu cea de iarba neagra doar.

Citeste si →   Vrei sa afli gustul la produsele naturale de la albine ?

A doua zi am reparat cortul si am fost mai norocosi cu vantul care ne-a lasat in pace, iar ploile scurte de cate 5-15 minute, ne ofereau o pauza de munca si am stors cu centrifuga electrica.

In urmatoarea zi, mama soacra fiind mai credincioasa decat mine si tata socru, tot cerea „da Doamne soare” si i-a ascultat cererea, dar a uitat sa ceara soarele fara vant, asa ca am prins un soare cu un vant de te lua de pe picioare cateodata. Saracile albinute ieseau in forta din stup, iar cateodata le observam cum vantul le schimba directia de zbor cu 2-3 metri in lateral.

Cu soare, cu vant, cu ploi, dar am reusit dupa 3 zile sa stoarcem ce am avut de stors. Le-am lasat si lor mancare, avand fiecare rama cu puiet capacit sau larve, o coronita de miere de … vreo 4-5 degete si ramele cu miere si pastura la capetele cuibului.

Citeste si →   Siropul de catina si VITAMINA TINERETII

Acum mai urmeaza sa fie pusa in borcane mierea de munte cu mana. Primii care deja s-au bucurat de gustul ei, au fost cei care ne-au intalnit la targul din Sinaia, unde am dus doua borcane la degustat, asa cum era, cu putine firicele de capaceala prin ea.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *