28 de zile de asteptare

WP_20150630_17_42_15_ProPrimul an cu albinele la munte.
Putin cate putin au adunat zilnic nectar de la florile de munte. Au fost zile bune, cu soare si fara vant cand adunau cate 400-500 de grame de nectar pe zi, dar veneau zile cu ploi sau vant si cantarul cobora. Pentru cei care nu stiu care-i treaba la cantar, este vorba despre o familie de albine (stup) pusa pe un cantar si este verificat zilnic, la aceleasi ore (de obicei seara) cat a crescut cantarul. Binenteles trebuie luat in calcul ca aceasta crestere reprezinta pe langa nectar si polenul adus, cresterea larvelor si plusul de albine iesite la viata.
Zi de zi, urmaream albinele sa descopar sursa lor de nectar sau polen. In zilele insorite cand la orele 08:35 incepeau sa zboare in stol ca si pasarile. Majoritatea albinelor aduceau polen in primele ore a diminetii, mai ales de la floarea galbena (foto stg).

Au trecut 28 de zile si cantarul avea un plus doar de 4,8kg. Totusi eram bucuros ca o sa avem miere de la florile de munte, flori care nu sunt chiar putine. Pe langa florile de zmeura si fragute, care erau in apropiere, am numarat inca cel putin 21 de flori, de pe langa padurile de brad.

Citeste si →   Mortalitatea albinelor in 2012

WP_20150630_17_08_47_Pro

 

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *