Miere de rapita

Mierea de Rapita – cateva informatii despre planta si miere

Am mai vorbit despre acest sortiment de miere dar anul acesta doresc sa adun mai multe informatii despre fiecare miere, inainte de stoarcerea ei din faguri.

Mierea de rapita  este o miere adunata de la planta numita Rapita, care infloreste in perioada 20.04-15.05 (planta din poza). Mierea de rapita trebuie storsa din faguri, imediat ce albinele incep sa capaceasca mierea, deoarece exista riscul cristalizarii in fagure. Aceasta miere dupa ce a fost stoarsa, cristalizeaza in 3-7 zile de la stoarcere.

Rapita (planta) - Stupina Sabadus
Rapita (planta) – Stupina Sabadus

Este o miere care se recunoaste foarte usor, fata de celelalte sortimente, deoarece este singura miere care cristalizeaza foarte repede, este cea mai cremoasa miere, o culoare albicioasa spre galbui (se aseamana cu unsoarea de porc), are un usor  miros de varza murata, dar gustul sau este incoparabil de bun fata de miros.

Multi clienti care doar miros mierea, refuza sa cumpere, dar in momentul in care si gusta, nu renunta la acest sortiment de miere.

Aceasta miere iti ofera senzatia ca nu este destul de dulce si imi permit sa o compare cu o crema de ciocolata alba.  Este singura miere care se topeste pur si simplu in gura, chiar daca este cristalizata. Nu este nevoie sa fie taiata, este de ajuns sa fie razuita in straturi subtiri .

Aceasta miere este folosita cu succes in tratarea multor boli care apar in abdomen, incepand cu ulcerul. Am testat personal acest sortiment pt vindecarea ulcerului si am obtinut rezultate foarte bune cu  reteta indicata de un batran.

Anul acesta am adus cateva familii de albine la rapita dintr-o zona cu foarte multi pomi fructiferi, dupa ce au adunat miere. De la aceste familii o sa am miere de rapita 60% si miere de pomi fructiferi 40%. O sa va anunt si ce parere au clientii despre aceasta miere.

Prefer mierea de rapita deoarece, in combinatie cu alte produse, este cea mai buna in tratarea si vindecarea ULCERULUI.

Mierea de Rapita – proprietati:

Mierea de rapita este usor de deosebit, deoarece este singura ce cristalizeaza foarte repede (in doar 3 – 4 zile). Are o culoare alb-galbuie, o aroma inconfundabila si se topeste pur si simplu in gura, desi este tare (cristalizata).

Mierea de Rapita – indicatii terapeutice:

In cateva cuvinte, pot spune ca mierea de rapita este vindecatoare pentru tot ceea ce avem in abdomen (stomac, ficat, splina, pancreas, s.a). Ajuta la tranzitul intestinal, la mentinerea si refacerea elasticitatii peretilor vasculari.

De unde cumpar Miere de Rapita?

Mierea de Rapita are numeroase efecte benefice asupra sanatatii, iar cel mai important este sa ne dam seama de acest lucru si s-o utilizam. Pentru comenzi sau mai multe informatii ma puteti contacta.

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

6 comentarii pentru “Miere de rapita

  • Miere Săbăduş spune:
   0

   Buna seara.
   Combinatia este cu tinctura de propolis si palinca.
   Eu fac acest tratament cel putin primavara si toamna, cate 2 litri. Am reusit sa-mi inchid ulcerul, dar nu sa-l vindec in totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

mieresabadus.ro foloseşte cookie-uri pentru a personaliza și îmbunătăți experiența vizitatorilor. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii acestora.