Mierea de salcam
Mierea de Salcam este bogata in vitamine (B1, B2, B6, B12), enzime, dextrina flavoane, etc, fiind apreciata inca din antichitate, datorita faptului ca este absorbita usor de catre organism si ofera un surplus de energie si substante nutritive.
Mierea de Salcam este speciala!
Dintre toate categoriile, mierea de salcam are cel mai mare continut de fructoza (C6H12O6 – zahar de fructe), in jur de 41 – 42%, contine pana la 435 substante si cristalizeaza cel mai greu. Mierea naturala cristalizeaza, ceea ce cumparati din magazine reprezinta intr-o mica masura miere naturala, iar in rest contine tot felul de compusi, de multe ori noicivi, ce va pot afecta sanatatea. Putini stiu acest adevar!
Mierea de Salcam – proprietati:
De o culoare galbena-aurie, mierea de sacam are un gust dulce, caracteristic, si este foarte putin amaruie (daca aveti un simt rafinat), avand o consistenta fluida si fara semne de cristalizare rapida.
Mierea de Salcam – indicatii terapeutice:
Mierea de saclam este recomandata pentru tratarea infectiilor bronho-pulmonare, pneumoniei, tuberculozei, astmului, guturaiului, reumatismului, sclerozei, ajuta somnul, circulatia sangelui, are rol in prevenirea si tratarea tulburarilor de memorie, cancerului si afectiunilor cardiovasculare.
Fratele meu a avut probleme cu plamanii si cu ajutorul consumului des de miere de salcam s-a facut bine,bineinteles si cu tratament indicat de doctor,dar a ajutat mult mierea.
SDunt sigur de acest lucru daca a avut miere nefalsificata.
Era indicat sa foloseasca si tinctura de propolis.
Mierea de salcam are culoare?
Intrebari cheie ? 🙂
Nu, nu are. Culoare vine de la fagurii in care a stat.
Mierea de salcam se zahareseste?
Da, cristalizeaza (zahariseste), dar dupa mult timp, 8 luni 1 an, depinde de conditiile de pastrare. Depinde in ce procent au mai adunat nectar si de pe alte flori, depinde daca a ajuns polen in miere si … depinde daca a fost incalzita. Mierea prin incalzire amana cristalizarea.