Colectarea Polenului de Albine sau…cum ajunge polenul in frigider
Am observat tot mai multi clienti si vizitatori ai acestui blog sunt interesati de polen si mi-am propus sa ofer unele detalii despre colectarea polenului.
Pentru colectarea polenului este nevoie de un colector de polen, care are o grila cu orificii mici, exact cat sa intre albinele daca se straduiesc putin. Acest colector se fixeaza in fata urdinisului, locul pe unde intra albinele de obicei in stup, fortand albinele sa intre prin aceste orificii. Pentru a intra, albinele trebuie sa-si plieze picioarele pe langa corp, iar in momentul cand isi trag picioarele dupa ele, bobul de polen cade in colector.
Obligatoriu la sfarsitul fiecarei zile, adun polenul din colector dupa care il suflu in vant, pentru a inlatura in mare primele impuritati, dupa care ajuns acasa urmeaza sa elimin si celelate impuritati ramase dupa vanturat (bucati din albine, lemn, fire de iarba, flori etc.). Resturile pe care le vedeti in poza sunt de la aproximativ 250 gr de polen.
Dupa ce ramane polenul curat, fara impuritati ( in procent de 99%), se pune in saculeti de plastic si se introduce la congelator.
Polenul de albine poate sa ofere o mare parte din energia zilnica de care avem nevoie prin vitamine, minerale (macro si microelemente), aminoacizi (contine toti aminoacizii esentiali, partial esentiali si neesentiali) si alte elemente nutritive continute de acest super-aliment!
Pastura, derivatul natural al polenului, ofera un grad de disponibilizare a elementelor nutritive mult mai ridicat decat polenul datorita faptului ca in pastura beneficiem de degradarea exinei (peretele celular al polenului) cu punerea in libertate a elementelor nutritive.
Copii sunt cei care pot sa beneficieze din plin de administrarea polenului sau a pasturii in dieta zilnica
Buna ziua .Polenul crud, congelat, are termen de garantie?
Buna seara.
Polenul crud daca este tinut in congelator este indicat sa fie consumat in 2 ani.
Albina la cules de polen:
Albina la cules de nectar:
Frumoase filmulete. Data viitoare nu mai postati cu un nume, este de mai incredere.
Daca tot ne dai atatea amanunte poate ne facem toti apicultori si iti facem concurenta 🙂
Este loc pt fiecare. Detaliile sunt pt cei care consuma 🙂