Colectam veninul de la albine pentru tratamente si medicamente ?

Dupa cum stim, de la albine primim miere, polen si propolis. Aceste produse apicole sunt foarte valoroase, dar majoritatea dintre oameni nu stiu ca mai exista produse cu o valoare mult mai mare cum ar fi pastura, apilarnilul, laptisorul de matca si veninul de la albine.
In alte articole am mai vorbit despre tratamente cu venin de la albine, dar veninul colectat este folosit in tratarea unor boli foarte grave,  in apipunctura sau in producerea unor medicamente, unguente sau creme. De fapt cel mai important lucru pe care il face veninul de albine este stimularea producerii de cortizon.
Multe rezultate pozitive cu venin de albine am mai gasit  aici si aici.
Apicultorii au renuntat sa colecteze acest produs miraculos de la albine, deoarece exista o piata de desfacere foarte mica si pretul este destul de mic in acest moment. Totusi nu este de neglijat nici acest pret mic, daca avem aparatura de ultima ora, care sa nu „irite” prea tare albinele si sa reusim sa lucram cu 10-30 de familii odata la colectarea veninului de albine. Cu un aparat pus la punct o persoana poate sa colecteze venin destul de usor de la 10-12 familii de albine odata, fara sa fie deranjate celelalte familii, chiar si daca sunt in  pavilion. Mortalitatea este de maxim 8 albine/familie pe timpul colectarii veninului si acest lucru nu din cauza aparatului.
In prima poza, stg sus (pavilion) se observa diferenta de agresivitate la care raspund albinele, in ceea ce priveste distanta. Albinele de la care se colecteaza venin, la randul de sus, sunt agitate, iar cele de jos isi vad de treaba aducand nectar si polen. In poza din dr sus este veninul de albine dupa ce a ajuns in stre solida, iar in poza din dr jos este veninul razuit de pe sticla.
Despre aceste amanunte trebuie sa-i multumesc unui apicultor profesionist (Cristi), deoarece a fost singura persoana care m-a ajutat si invatat.
Pe langa bolile de piele, artita si guta, cu veninul de albine se mai trateaza si bolile sistemului nervos periferic, nevralgii intercostale, de trigemen si facial, pareze, tromboflebita, arterioscleroza vaselor mem­brelor si multe alte boli.
Oare merita colectat veninul de albine pt 15-45 euro gramul ?
Oare cat valoreaza sanatatea noastra ?

Citeste si →   Adio obezitate !

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

52 comentarii pentru “Colectam veninul de la albine pentru tratamente si medicamente ?

 1. ilie ionel spune:

  Buna ziua, detin 80 familii de albine si m-ar interesa colectarea veninului de albine. Intrebarea mea am tot cautat pe internet firme care achizitioneaza venin de albine, dar nu am gasit. Dumneavoastra achizitionati, daca da in ce conditiii ?

 2. danromantov spune:

  Buna ziua! Cu tot respectul daca ami permiteti dle IOAN SABADUS asi dori sa va pun si eu cateva intrebari,dar inainte asi dori sa va spun povestea mea . Mi-am vandut casa si am investit in 40 familii de albine cu tot inventaru necesar , dar anul trecut nu a fost un an tocmai bun pentru albine asa ca stau in continuare cu chirie situatie care a degenerat in conflicte cu sotia dar eu sincer nu vreau sa ma dau batut . Am vazut pe saitul dv ca vindeti aparate de colectat venin de albine, asi dori sa achizitionez si eu unul dar intrebarea fireasca care mi-o pun unde am sa- l vand? Asi ramane profund indatorat daca ma puteti ajuta sa es din acesta
  situatie neplacuta . Cu bunavointa dv daca puteti sa-mi dati si mie nr dv de telefon sa va cer parerea dv . Cu respect DAN ROMANTOV.

 3. Ciurezu Alina Maria spune:

  Buna ziua! M-ati putea pune in legatura cu persoane ce fac tratament cu venin de albine. Am hernie de disc lombara si alte dureri articulare intense de multi ani, plus parinti si bunici cu diverse forme de reumatism. Citisem de beneficiile tratamentului cu venin de albine in urma cu niste ani, dar nu am gasit nici venin si nici pe cineva care sa faca tratament cu el. Va multumesc mult si spor in toate!

 4. Manuela spune:

  Buna seara, as dori sa achizitionez un colector de venin. Desigur daca aveti disponibil sau posibilitate de obtinere. V as ruga sa mi oferiti detaliile de pret si transport, salutari. Astept cu drag raspunsul dvoastra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *