Caldurile din 2012 afecteaza Rapita si Salcamul.

albinarapita2012 Miere Săbăduș

salcam Miere Săbăduș Cu parere de rau, anul 2012 a adus caldura exact cand nu aveam nevoie. Am vorbit in alt articol despre cele 10-12 zile de caldura din luna lui Ianuarie 2012 si urmarile ei. Am avut problebe din cauza secetei cu rapita care a reusit sa iasa doar pe suprafete foarte mici, iar ca sa fie tot raul pana la capat, au urcat temperaturile mult prea mult decat ne asteptam exact cand rapita era inflorita, motiv pt care timpul albinelor de a recolta miere de rapita s-a injumatatit.
Nu stim care este problema cu salcamul anul acesta, dar din informatiile pe care le-am primit de la cativa prieteni, in judetul Satu Mare salcamul este compromis, sau dupa informatiile unora, nu exista (Horea, Foieni si Urziceni). Unii apicultori care au venit din timp sunt pregatiti sa plece acasa. Salcamul a inflorit mult prea repede dacat in alti ani, in unele localitati din Satu Mare (Ardud, Batarci, Viile Satu Mare, …), deci nu au mai existat cele 1-5 zile intre rapita si salcam, fiind nevoiti sa alegem intre mierea de rapita si mierea de salcam.  Binenteles am ales sa raman pt mierea de rapita, din mai multe motive terapeutice.
Asteptam salcam 2.

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

2 comentarii pentru “Caldurile din 2012 afecteaza Rapita si Salcamul.

 1. D-Petre spune:
  0

  La Resita a inflorit salcamul, a mirost frumos tot cartierul o seara si noaptea s-a lasat frigul, dimineata a inceput vantul si ploaia si cam asta a fost cu salcamul in zona mea.

  • albinuta veninoasa spune:
   0

   In 5 ani de zile o sa avem de suferit apicultorii, din pierderea multor familii de albine, din cauza schimbarilor bruste de temperatura. Dupa mortalitatea masiva de la albine vor urma toate celelalte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

mieresabadus.ro foloseşte cookie-uri pentru a personaliza și îmbunătăți experiența vizitatorilor. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii acestora.