Record depasit la intepaturile albinelor in 2012

P1110570 Miere Săbăduș

P1120417 Miere Săbăduș Mierea de albine, are un gust mult mai placut cand este obtinuta cu transpiratie si intepaturi.
Oamenii nu au simturile dezvoltate la fel de bine ca si albinele si s-a confirmat acest lucru din nou, in momentul cand am fost nevoit sa fac unele lucrari in stupina in zilele de 27-28.04.2012. Am observat ca sunt mult mai nervoase albinele si in prima zi am renuntat sa mai lucrez la ele. Mi-am dat seama ca diferentele foarte mari de temperatura de la o zi la alta conteaza foarte mult pentru ele.  A doua zi, in jurul orelor 19, impreuna cu un prieten, am plecat hotarati sa pregatim albinele pt mutarea la rapita. Am ramas surprinsi sa observam agresivitatea lor, mult mai mare, dar nu aveam cale de intoarcere. Nu intodeauna facem lucruri care ne plac si am incasat intepaturi pe banda rulanta.
Diferenta intre urmele de intepaturi o observati in cele doua fotografii. In fotografia din stg. observati o persoana care nu este obisnuita cu multe intepaturi si locul din jurul intepaturii se cunoaste mult mai bine, iar in fotografia din dr. observati piciorul meu dupa aproximativ 80 de intepaturi, in 3 ore. Normal acum 5 ani (la inceput), piciorul avea de 3 ori dimensiune pe care o vedeti, doar dupa 15  intepaturi.
Nu este placut sa simti aceste intepaturi, dar dupa primele 20 de intepaturi, la urmatoarele intepaturi durerea se transforma intr-o piscatura fierbinte. Cele mai multe intepaturi le-am primit acum vreo 4 ani, in numar de 110-120, pe parcursul unei zile ( 14 ore), dar ieri am depasit recordul doar in 3 ore, peste 200 de intepaturi, cele mai multe la picioare.
Dupa cum stim ca sunt adevarate luptatoare, nu s-au lasat pana nu si-au facut loc sa intre si pe sub masca (nu eram cu combinezonul apicol) lasandu-mi acele in varful nasului, ureche si sub ochi, ace care au fost scoase rapid, fata de celelalte ace care ramaneau in locul intepat.
 Cum m-am simtit ?  Dupa fiecare lot de intepaturi simteam o caldura care imi invadeaza corpul, iar pe la orele 01:15, inca nu aveam somn. Binenteles ca am refuzat orice medicament oferit de sotie, deoarece vreau sa cunosc mai bine aceste limite.

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

mieresabadus.ro foloseşte cookie-uri pentru a personaliza și îmbunătăți experiența vizitatorilor. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii acestora.