Miere de mana nu exista!

Miere de mana – intre mit si adevar

Mierea de mana nu exista in forma pura (100% mana), asta daca vrem sa fim corecti fata de consumator. Mierea de mana reusesti foarte foarte rar sa o extragi singura, fara sa fie amestecata cu alt sortiment de miere.

Aici ma refer la mierea de mana pura, singura, cu un procent foarte mic de nectar de la alte flori. Ceva asemanator ii la mierea de salcam, care are si alt nectar de la alte flori, dar in procent foarte mic.

Mierea de mana apare pe o perioada foarte scurta, sau pana la prima ploita. Exista situatii cand este cules de mana doar 3 zile. Trebuie sa ai un noroc chior sa spui ca ai in borcan miere de mana, fara alt sortiment.

Asta ar insemna sa pleci cu ramele goale, pregatit pentru un cules de miere de mana, sa stai pregatit cu familiile de albine, iar in acest timp sa ai spionul (o familie de albine care o pui pe cantar in locatia pe care urmeaza sa pleci cu 20-100 familii de albine) in zona respectiva si sa-l verifici zilnic, pentru a sti cand apare un cules intens (mana).

Citeste si →   Intepatura de albina sau viespe.

Atunci ar trebui sa pleci cu familiile de albine, sa stai 3-10 zile cat ii culesul de mana, dupa care sa extragi rapid mierea care nu este maturata si sa pui pe borcan eticheta cu miere de mana.

Din pacate lucrurile nu stai tocmai ase. Io va dau exemplul meu. Ducem albinele la munte, la cota 900-950 si asteptam, asteptam … In acest timp, ele se chinuie sa adune nectar de la florile care exista in munte, iar seara la cantar vedem ca au adunat 200-500 de grame de nectar. Din acest nectar, o parte il mananca puietul si o parte este transformat in miere.

Dimineata avem mai putin cu 200-400de grame. Acum doi ani am prins mana dupa ce am asteptat in munte pe un cules de intretinere de 200-500 de grame, timp de 20-21 de zile.

Anul acesta am fost mai norocosi si au adus nectar de zmeura si intre timp a aparut si mierea de mana.

Citeste si →   Siropul din afine si PURIFICAREA SANGELUI.

In concluzie, mierea de mana ar trebuie sa fie etichetata impreuna cu alt sortiment de miere. La noi, anul acesta o sa fie etichetata ca si Miere de mana si zmeura.

Nu ca nu mi-ar place sa am doar miere de mana, dar parca dorm mai bine pe perna noaptea, cand clientii care cumpara de la noi, stiu ceea ce pun pe masa, in special la copii.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

7 comentarii pentru “Miere de mana nu exista!

  • Ioan Săbăduș spune:

   Buna seara.
   Am explicat destul de clar in articol. Aici ma refer la puritate, 100% de mana nu exista, doar si cu alte sortimente (flori).

 1. Holhos Teofil spune:

  Buna ziua , ma confrunt cu o insomnie de câteva luni ! Nu pot sa adorm decât cu medicamente ! Ajutați-mă cu ceva produse apicole ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *