
În Asia, ghimbirul este considerat un antibiotic natural, in componenta lui gasindu-se nu mai putin de 500 de substante active. Are un gust puternic, putin iute si are o cantitate insemnata de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, dar si minerale cum ar fi calciu, fier, magneziu si fosfor. Toate aceste proprietati transforma ghimbirul intr-un „medicament” natural, recomandat in tratarea multor probleme de sanatate.
Fie că ai racit sau ai tras aer rece în piept, ai senzatia ca mii de ace iti inteapa gatul de fiecare data cand inghiti. Uscaciunea gatului, roseața si durerea sunt cele mai comune simptome ale faringitei si ale amigdalitei.
Efectele terapeutice ale combinatiei Miere cu ghimbir.
– in boli cardiovasculare: hipertensiune arteriala, hipercolesterolemie, ateroscleroza, infarct miocardic
– in cancer: mai ales cancerul de rect si de colon
– in boli digestive: indigestie, constipatie, bolile ficatului
– in boli respiratorii: astm bronsic, bronsita, bronsiolita, tuse cronica, raceala, gripa, amigdalita, faringita, nas infundat
– mierea cu ghimbir este o combinatie perfecta in caz de slabiciune fizica si sexuala
– are actiuni antioxidante, elimina radicalii liberi
– creste imunitatea
– actiuni antiinfectioase si antiinflamatorii
– diminueaza simptomele digestive din sarcina: voma, greata
– mierea cu ghimbir ajuta in diabetul zaharat si imbunatateste circulatia periferica la diabetici
– impotenta sexuala poate fi tratata cu miere si ghimbir
– in boli ale sistemului neuropsihic: cefalee, migrena, depresie, tulburari de memorie, agitatie. Combinatia de miere si ghimbir este sedativa si calmanta
– in boli oculare: intareste vederea, benefica in cataracta
– in boli ale aparatului urinar
Doza zilnica recomandata:
Adulti, o lingura de 3x/zi
Copii peste 7 ani, doua lingurite de 2x/zi
Copii intre 3-7 ani, o lingurita/zi.
eu prepar singur proaspat ghimbirul cu miere. Mai folosesc eficient si siropul de ridiche cu miere si siropul Prospan pe baza de iedera. produsul prezentat de dvs are termen de valabilitate? Multumesc
Buna ziua.
Da, are termen de valabilitate 4 luni si recomandam sa fie pastrat in frigider sau in loc racoros, fiind fara conservanti.
la copii de 3 ani se poate da???
Buna ziua.
Da, se poate consuma si mai repede de 3 ani.
Sunt doar fructele de catina presate, eliminati samburi, iar sucul si pulpa amestecate doar cu miere de albina. Siropul este fara conservanti si fara sa fie pasteurizat !
Buna ziua v-as ruga sa-mi spuneti pe ce perioada se tine cura si cat timp pauza . Multumesc anticipat ,multa sanatate !
Buna ziua.
O cura de miere cu ghimbir se tine minim o luna de zile si maxim 3 luni. Dupa orice cura se face si cate o pauza, in functie de cum va simtiti, minim 10 zile de pauza.
Va multumim.
Multa sanatate si dvs.
Buna ziua,
Se poate consuma si in perioada de alaptat?Multumesc!
Buna ziua.
Imi cer scuze pentru raspunsul tarziu. Da, se poate consuma in timpul alaptarii si este recomandat si pe timpul sarcinii, mai ales impotriva starilor de greata.
se poate consuma si cei cu diabet?
Buna seara.
Depinde ce glicemie aveti.
Eu am avut 146 si am inceput cu o jumatate de lingurita de miere, pe o perioada mai lunga, dupa care am marit doza treptat.
Alegerea va apartine.
Imi imaginez.. oare ce gust o avea? N-am mancat niciodata, tare curioasa as mai fi 🙂
Putin iute si dulce.