Sanatate Naturala – Mierea cu alge

alge

Microalgele se află la granita dintre regnul vegetal şi cel animal, oferind avantaje nutritive bogate si unice.
Microalgele reprezinta sursa sistematica de vitalitate din toate punctele de vedere pentru oamenii dinamici.
Microalgele spirulina si chlirella se numara printre primele plante aparute pe pamant si detin numeroase recorduri uimitoare;

  •  -300% mai mult calciu decat laptele
  •  300% mai mult fier decat spanacul
  •  900% mai mult betacaroten decat morcovul
  •  375% mai multa proteina decat tofu ( soia)

alge marine
Datorita continutul ridicat de vitamine, mineralele, enzime, microalementel, metaboliti secundari si aminoacizi esetiale,chlorella ajuta la eliminarea elementelor daunatoare si a
toxinelor din organism, in timp ce spirulina pregateste organismul pentru solicitarile zilnice.
Combinatia de alge contine si o macroalga, Lithotamniumm, cu un continut ridicat de saruri minerale naturale. Calciul din Lithotamnium organic si natural cu un grad de absorbtie de
peste 90% este important pentru oase, piele, si par.
GREEN GOLD – Alga Pura, Pulbere 100% Pura

  • DETALII PRODUS:

„Aurul Verde” Forever Young (Wellstar International) este un produs 100% pur, natural
potrivit pentru nutritia, alimentatia si mentinerea starii de sanatate.

  • Contine:

– Spirulina platensis
– Chlorella vulgaris
– Lithothamnium calcareum
Reprezinta o formula completa ca si compozitie pentru a contribui la mentinerea bunastarii fizice (a formei fizice), pentru persoanele care practica fitness-ul.
Mentine starea de sanatate a organismului pe cale naturala !
Toate nutrientele si substantele vitale sunt concentrate in mod armonios si optim pentru furnizarea starii de vitalitate a organismului.
Corpul uman poate absorbi foarte bine elemetele constitutive (grad de absorbtie ridicat)
Recomandari pentru Administrare:

  • Adulti => 3 – 9 grame/zi, (intretinere- 3 grame, o lingurita rasa si pentru boli grave pana la 12 grame, 3 lingurita rase/ zi) dizolvata in apa plata, suc de fructe sau de legume.
  • Copii => 3 – 6 grame/zi (intretinere 1-2 grame , un varf de lingurita intretinere si 3-6 grame)

miere cu alge
Proteinele, vitaminele, hidratii de carbon, oligoelemente, acizii grasi esentiali, mineralele continute in Spirulina, Chlorella, Lithothamnium, asigura:
– Vitalitate
– Sanatate Naturala
– Efect anti-imbatranire
– Putere imunitara (creste imunitatea organismului)
– Efect anti-stres
– Mentinerea pe cale naturala a frumusetii
– Echilibru mental
– Suport fizic pentru persoanele active, care practica fitness
– Maxim de energie fizica si mentala
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 1. Spirulina platensis:
-ingredient verde esential
-este un foarte popular nutrient alimentar utilizat pentru optimizarea hranei zilnice
• Algă pluricelulară filamentoasă, cianofită
• Creşte în mod natural în lacuri cu apă alcalină, la o temperatură puţin variabilă, dar a fost aclimatizată cu succes şi-n serele, care reproduc microclimatul natural propice dezvoltării algei
• Superaliment (conţine toate principiile alimentare, cât şi toate mineralele şi vitaminele necesare organismului, în proporţii optime)
• Liderul cap de serie al algelor
• Specia cea mai bogată în principii alimentare, minerale şi vitamine este Spirulina platensis
• A fost consumată încă din cele mai vechi timpuri de către egipteni, asteci şi mayaşi
• Produsă şi consumată azi în cantităţi substanţiale în > 60 de ţări (China, Japonia,
Rusia, Mexic, Tailanda, S.U.A. etc.)
• Frecvenţa cancerului la o persoană scade invers proporţional cu aportul de Spirulină
• Recomandată sportivilor de performanţă, cosmonauţilor şi persoanelor supuse unui stres fizic şi psihic intens
• Compoziţia chimică a SPIRULINEI

  •  Proteinele din Spirulina

• Cel mai înalt nivel proteic întâlnit la vreun aliment (69-71%)
• Proteină bazică (şi nu acidă, ca şi cea din produsele de origine animală !), care nu suprasolicită rinichii şi nici nu are efect diuretic pentru unele minerale (cum au proteinele animale)
• Conţine toţi AA (aminoacizi) esenţiali, într-o proporţie optimă pentru absorbţia acestora, dar într-o cantitate net mai mare decât în soia, sau albumină (v. grafic anterior)
• Spirulina conţine şi AA neesenţiali, dar şi aceştia într-o cantitate semnificativă
• Spirulina conţine şi ADN (0,8%) şi ARN (2,8%)
• Azot neproteic 11,3%, azot proteic 13,3%

  • Glucidele din Spirulina

• Constituie 16,5% din biomasa de Spirulină
• Este singurul aliment-medicament de origine vegetală care stochează glucidele ca
depozit sub formă de glicogen !!!
• Cea mai mare parte din glucide este sub formă de monozaharide
• Celuloza este într-o cantitate mică – 0,9%
• Alte glucide : ramnoza (9%), compuşi ciclici fosforilaţi (2,5%), glicani (1,5%), glicozamine şi acid muranic (2%), glicogen (1-1,5%)

  •  Lipidele din Spirulina

• Spirulina conţine 7% lipide, fiind în cea mai mare parte reprezentate de acizii graşi, saturaţi şi nesaturaţi
• Conţine AG w 3,9 şi 6, cu predominanţa primelor 2 clase
• Este singurul aliment de origine vegetală care conţine colesterol, dar într-o cantitate extrem de mică, de-a dreptul neglijabilă (19 mg/100 g produs)
• Din 1980 se ştie că Spirulina conţine şi prostaglandine cu acţiune antiinflamatoare, antialergică, cât şi de reglare a funcţiilor sexuale
• Studiile cromatografice au pus în evidenţă existenţa sitosterolului şi a stigmasterolului, care preîntâmpină anchilozele

• 7-dehidro-colesterolul (precursorul vitaminei D3) este şi el într-o cantitate semnificativă

  •  Principalele minerale din Spirulină (în mg/kg)

SPIRULINA deţine recordul în vitamina B12
• Este unul dintre puţinele alimente de origine vegetală, care conţine această vitamină
• Conţinut 2 mg / kg
• Efectele cobalaminei (vitaminei B12) :
1. Constituie un factor de maturare al globulelor de sânge
2. Stimulează pofta de mâncare
3. Stimulează sinteza proteică
4. Scade nivelul seric al homocisteinei, prevenind ateroscleroza şi cardiopatia ischemică
5. Are proprietăţi hepato-protectoare
6. Esenţială pentru replicarea ADN-ului, fiind implicată în creşterea şi maturarea celulară
7. Participă la integritatea fibrei nervoase şi a neuronului, cât şi la sinteza tecii de mielină

  • Spirulina deţine recordul în potasiu

• Conţinut : 1540 mg
• Efectele potasiului în organism :
1. Asigură diferenţa de potenţial trans-membranar a tuturor celulelor, alături de Sodiu
2. Contribuie la conducerea influxului (curentului) nervos
3. Menţine tensiunea arterială la valori cât mai apropiate de normal
4. Participă la buna contracţie a inimii (şi a muşchilor scheletici), regularizând ritmul cardiac

  • Spirulina deţine recordul în hormoni fitoestrogeni

• Fito-estrogeni mai conţin şi următoarele alimente de origine vegetală : soia, seminţele de mărar, polenul granule, pătrunjelul
• Efectele hormonilor fito-estrogeni :
1. Protecţie vasculară anti-aterosclerotică excepţională (fumatul distruge estrogenul !)
2. Rol anti-cancerigen (sân, col uterin, prostată)
3. Vindecă tulburările de post-menopauză (bufeuri de căldură, nervozitate, iritabilitate etc.) şi menstrele dureroase
4. Cresc absorbţia Calciului din intestin, scad numărul de osteoclaste (celulele care distrug osul), cresc numărul de osteoblaste (celule care formează osul) şi cresc producţia de colagen tip I ; astfel este prevenită, dacă nu mult întârziată, apariţia
osteoporozei la ambele sexe. După exerciţiu fizic, hormonii fito-estrogeni sunt cei mai importanţi factori de fixare / reţinere a Calciului în oase
* Deşi este al II-lea clasat în ceea ce priveşte conţinutul de hormoni fito-estrogeni, reţineţi totuşi soia ca principala sursă, deoarece nimeni nu va consuma > 100 g/zi de Spirulină !

  • Spirulina deţine recordul în clorofilă

• Clorofila are o structură extrem de asemănătoare cu hemoglobina umană, fiind numită în acest sens “hemoglobina vegetală”

• Rol anti-anemic extrem de important. Se absoarbe în mare parte ne-”feliată” (nedigerată) din intestinul subţire al omului, nefiind toxică pentru rinichi, aşa cum este hemoglobina
• Sursă excelentă de Magneziu pentru organism
• Sursă proteică de cea mai bună calitate
• Factor anti-cancerigen şi anti-leucemic excepţional

  • Spirulina deţine recordul în triptofan

• Amino-acid esenţial
• Conţinut în spirulină între 1-1,6g% (tofu din soia, al II-lea clasat, conţine 0,7 g%)
• Precursorul direct al serotoninei, una dintre “moleculele de plăcere” sintetizate de creierul nostru

Câteva dintre efectele serotoninei :
1. Previne depresia şi o combate eficient (acelaşi efect îl au AG w 3 şi acidul folic)
2. Previne depresia şi o combate eficient (acelaşi efect îl au AG w 3 şi acidul folic)
3. Dă o stare permanentă de confort psihic şi de bună dispoziţie
4. Efect vaso-dilatator, hipotensor
5. Stimulator al contracţiei musculaturii netede
6. Neurotransmiţător al sistemului nervos central
*Deşi este al II-lea clasat în ceea ce priveşte conţinutul de Triptofan, reţineţi totuşi soia ca principala sursă, deoarece nimeni nu va consuma > 100 g/zi de Spirulină!

  • Alte proprietati a Spirulinei

• Ne toxică, chiar la doze mari (50 g / zi, 6 luni zi de zi) = experiment OMS
• Doza recomandată este de 2-10 g / zi, în funcţie de activitate şi efectele urmărite
• Excepţională în creşterea performanţelor fizice şi psihice pe termen scurt şi lung
• Reglează fazele somnului, care devine mult mai odihnitor
• Previne şi combate depresia
• Anti-oxidant de forţă (prevenţia şi tratamentul cataractei, alterărilor vasculare, cutanate etc.). Spirulina la fel ca şi Dunaliella conţine FICOTEN un amestec de 17 carotenoizi cu o forţă anti-oxidantă excepţională
• Reglează funcţia tiroidiană
• Se reduce componenta obstructivă bolnavii cronici pulmonari (BPCO, astm bronşic)
• Ajută la digestie
• Ajută la vindecarea ulcerului gastric şi duodenal
• Regenerator hepatic de primă mână : ciroze, hepatite, steatoze hepatice
• Factor de regresie al pancreatitelor cronice
• Rol important în tratamentul diabetului zaharat, atât de tip I, cât şi de tip II
• Efecte anti-aterosclerotice
• Hipolipemiant şi hipocolesterolemiant
• Poate fi utilizată în curele de slăbire (dacă este luată înaintea unei mese principale, scade apetitul)
• Anti-artrozic important
• Alginaţii de potasiu ajută la eliminarea radio-nuclizilor şi a Pb acumulat în corp
• Funcţie detoxifiantă
• Constituie o sursă proteică, glucidică, de minerale şi vitamine, aproape fără egal (la fel ca şi celelalte superalimente : lăptişorul de matcă, polenul granule, germenii de cereale, rădăcina de Ginseng, aloe vera)
• Spirulina conţine cantităţi importante de SOD (superoxid-dismutază) !!!!!
• Anti-anemic de excepţie (anemia feriprivă şi megaloblastică)
• Scade timpul de coagulare şi VSH-ul
• Imuno-stimulator moderat
• Anticancerigen şi antileucemic de forţă
• Creşte durata şi calitatea vieţii persoanelor care-o utilizează constant
• Reduce frecvenţa tuturor bolilor, dar mai ales pe cele degenerative şi infecţioase
• Recomandată persoanelor care lucrează în condiţii extreme
• Stimulează lactaţia
• Stimulează spermatogeneza, combate impotenţa şi frigiditatea
• Tratamentul plăgilor (aplicaţii locale cu creme care conţin Spirulină)
2. Chlorella vulgaris:
• – asigura lupta impotriva poluarii si a radicalilor liberi
• – are un continut ridicat de clorofila, necesara pentru refacrea si oxigenarea celulara
• – are un pronuntat efect de detoxifiere a organismului

Chlorella vulgaris – detoxifiant si imunostimulent eficient
Chlorella este denumirea generica a unei alge verzi unicelulare, microscopice, ce creste in apele dulci si contine cea mai mare cantitate de clorofila, dintre plantele cunoscute. Denumirea sa deriva din cuvintele grecesti „chloros”, care inseamana verde si „ella” care inseamna mic, referindu-se la marimea microscopica a acestei alge. Exista aproximativ 8000 de specii de chlorella dintre care cele mai cunoscute sunt C. vulgaris, C. pyrenoidosa, C. ellipsoidea, in a caror compozitie chimica intra unele elemente specifice, care dau speciei respective calitati terapeutice deosebite.

chlorella_vulgaris_

  • Ce contine chlorella?

In general chlorella este foarte bogata in calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, fitonutrient CGF, betacaroten, biotina, carotenoizi, clorofila, acizi grasi esentiali, acid folic, inositol, acid paraaminobenzoic (PABA), acid pantotenic, proteine, toti aminoacizii esentiali, acizi nucleici ADN si ARN, vitamine : A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, K. In forma uscata, proportia substantelor nutritive este: 45% proteine, 20% carbohidrati, 20% grasimi, 5% fibre, si 10% minerale si vitamine.

  • Care sunt actiunile sale?

– efect antioxidant, chelator al substantelor chimice si al metalelor grele din organism (detoxifiant), hipocolesterolemiant, laxativ.
– Stimuliert imun
,-antitumoral, anticolitic, antiastmatic, antidiabetic, hipotensiv, antiulceros, echilibrant hormonal, previne infectiile, protejeaza corpul impotriva radiatiilor nocive,

  • Studii, cercetari

Creste activitatea sistemului imun
Chlorella stimuleaza sistemul imun prin producerea de interferon, stimularea activitatii macrofagelor, a celulelor T si a factorului de necroza tumorala, ceea ce o face eficienta in tratamentul preventiv al cancerului, precum si a infectiilor bacteriene sau virale. Intr-un studiu al cercetatorilor japonezi de la Universitatea Kanazawa din Japonia si publicat in Special Edition of Health World Magazine 1989, se demonstreaza efectul de crestere a imunitatii asupra soarecilor tratati cu chlorella, o anumita perioada de timp.
Protejeaza organismul impotriva cancerului.
Prin continutul sau in carotenoide (substante puternic antioxidante), are rol preventiv impotriva cancerului, la om. Studii recente ale cercetatorilor sud -coreeni, releva ca violaxantina (prezenta in C. ellipsoidea) si luteina prezente in C. vulgaris, au calitati de inhibare a cresterii celulelor tumorale si de cresterea a apoptozei celulelor canceroase – Journal of Agricultural and Food Chemistry, 26 noiembrie , 2008.
Creste longevitatea si reintinereste organismul
Chlorella pyrenoidosa contine un factor antiimbatranire numit CGF (Chrolella Growth Factor) si care are un rol important in stimularea cresterii, dezvolatarii si reinnoirii constante a celulelor organismului uman. Foarte valoros este si continutul in acizi nucleici ARN si ADN, care o face eficienta in procesele de reparatie celulara, crescand rata longevitatii.
Chelator al substantelor chimice si al metalelor grele din organism. Prin continutul sau crescut in clorofila, chlorella detoxifica organismul de substantele chimice nocive (pesticide, medicamente, metale grele). Un studiu realizat in Japonia si publicat in Journal of Medicinal Food, in martie 2007, releva ca femeile care alapteaza, aflate in terapie cu chlorella, au avut concentratii mult mai mici de substante toxice (dioxina) in laptele matern, comparativ cu femeile care nu au luat acest supliment alimentar, iar nivelele de IgA (imunoglobulina) au fost semnificativ crescute la femeile din grupul consumator de chlorella, ceea ce a dus la scaderea infectiilor nou nascutilor din acest grup. Alt studiu realizat pe soareci de laborator, publicat in Food Chemistry Toxicology, in iulie 2008, a aratat ca tratamentul cu chlorella reduce semnificativ nivelele de plumb din sange si tesuturi.
Scade colesterolul din organism
Intr-un articol publicat in Journal of Medicinal Food, in septembrie 2008, cercetatorii japonezi au demonstrat ca nivelele crescute de colesterol sanguin, au revenit la normal la pacientii tratati timp de 16 saptamani cu chlorella, comparativ cu grupul martor, iar nivelele fluctuante de glucoza din sange, s-au echilibrat pe parcursul tratamentului.

  • Cum se administreaza?

Chrolella se administreaza sub forma uscata, ca pulbere, ori capsule sau tablete. Fiind un bun supliment energetic este foarte utila consumarea ei ca si aliment bogat in proteine vegetale, in caz de subnutritie, anemie, obezitate. 5 g pe zi este cantitatea ideala si este recomandat sa se ia impreuna cu 10g spirulina, deoarece se potenteaza reciproc.

3. Lithothamnium Calcareum:
• – are efect de constructie si reconstructie celulara
• – ea este un excelenta sura de calciu organic, fiind utilizat in alimentatia persoanelor cu dieta vegetariana

  • Descriere:

Sursă vegetală ideală de calciu. Crește în ape curate, îmbogățite cu săruri minerale. Algă crescută pe piatra de culoare roșie care prin presare se transformă în culoare
albă. Conține 34% calciu de origine vegetală, cu o capacitate de absorbție în organism de 96%. Mai conține magneziu, fosfor, sulf, fier și microelemente( iod, seleniu, zinc, cobalt, cupru, crom,…), acizi grași saturați și nesaturați ca de exemplu Omega 3, aproape toate vitaminele, proteină integrală, antioxidanți mai ales din grupa carotenoidelor și beta- carotidelor. Lithothamnium este sursa optimă de calciu, necesară pentru regenerarea sistemului osos, a dinților și construcția celulelor.
Lithothamnium-Calcareum

  • Proprietăţi:
  1. adaptogenă, imunostimulentă, maxim de energie fizică și mentală,
  2. mineralizantă, vitaminizantă, proteinizantă, antianemică, echilibrantă mental, tonică,
  3. stimulează metabolismul, ajută la regenerarea celulelor pielii, elimină acneea, face pielea
  4. mătăsoasă și strălucitoare, antioxidantă.

 

  • Indicații:
    1. reumatism, osteoporoză și orice boală a sistemului osos, arsuri la stomac, cancer,
    2. anemie, cârcei datorați supraefortului fizic, acnee, iritații ale pielii, eforturi fizice și intelectuale
    3. intense, covalescență, diabet.

Miere Sabadus va ofera varianta alegelor cu miere care este foarte buna la gust.

Cateva informatii importante le gasiti si in filmuletul de mai jos.

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

Un comentariu pentru “Sanatate Naturala – Mierea cu alge

  1. Johna158 spune:

    I got this website from my friend who told me concerning this web site and at the moment this time I am visiting this web page and reading very informative content here. kaekekekccec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *