Mortalitatea albinelor in 2012

puietmort Miere Săbăduș

Natura isi spune cuvantul. Cand Iarna nu-si intra in drepturi si lasa chiar si pt 8-12 zile Primavara sa-si faca de cap, apar rezultate nedorite in stupina.
Regina a simtit caldura de primavara si nu a stat plaja, a inceput sa-si faca treaba, sa depuna oua. Pacat ca a fost inselata si dupa vreo 12 zile de caldurica au venit 20 de frig, dar era prea tarziu, puietul a prins forma, consumul de hrana a crescut mult si albinele au fost nevoite sa scoata puietul afara. Anul acesta, spre rusinea mea, am gasit prima familie de albine moarta de foame, desi avea rezerve mari de mancare. Presimt ca acest inceput de 2012 va fi unul cu o mortalitate mare de familii de albine, din diferite motive. Doresc sa ma insel.

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

4 comentarii pentru “Mortalitatea albinelor in 2012

 1. Anonymous spune:
  0

  si eu mi-am gasit o familie,pe jumatate salvata,tot din lipsa hranei! asa ceva,mai rar…adica,niciodata nu am patit,primavara!

 2. Anonymous spune:
  0

  De aia se pierde puietul deoarece albinele cand simt ca se face frig se strang in ghem, iar temperatura pe rame scade si puietul se raceste si mor.
  Am dreptate sau ma insel.
  Tibi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

mieresabadus.ro foloseşte cookie-uri pentru a personaliza și îmbunătăți experiența vizitatorilor. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii acestora.