Fagure cu miere de salcam
Atentie! >> Caserolele au greutate variabila (intre 120-500 gr). Pretul final al unei caserole variaza in functie de greutatea acestuia, iar pretul brut este de 120 lei/kg. In momentul efectuarii comenzii, va rugam sa alegeti din variantele care le avem disponibile, in momentul respectiv<<
Inca, din vremuri stravechi, fagurii de miere au fost folositi ca atare in medicina populara de pretutindeni, in combaterea bolilor aparatului respirator, a racelilor banale sau a starilor gripale, in combaterea bolilor de stomac, de ficat sau de rinichi, a starilor de slabiciune cauzate de convalescente si chiar a intoxicatiilor alcoolice.
Deoarece nu implica nici o interventie si nici o prelucrare la extractie, fagurele cu miere este unul din cele mai naturale si mai pure produse apicole.
Fagurele cu miere constituie o mixtura a urmatoarelor produse apicole: miere, polen, propolis, si ceara, fiind foarte apreciat atat ca aliment cat si ca tratament in cazul unor boli.
Astfel, medicii naturisti recomanda consumul de faguri in miere , ajutand in special la refacerea mucoasei aparatului respirator (bronsite, rinite, sinuzite), cat si in anemii, astenii, lipsa poftei de mancare sau pentru fortificarea sistemului imunitar.
În tratarea sinuzitelor se recomandă mestecarea, timp de 15 minute, a unei linguriţe de fagure, lucru care se repetă la interval de o oră, de 4 până la 6 ori/zi.
Consumul de faguri cu miere intervine si in curatarea dintilor si insanatosirea gingiilor. Prin masticatie, substantele continute in fagurii de miere (implicit si principiile active din ceara si propolis) ajung in intreg organismul uman si intervin activ in reglarea metabolismului si cresterea imunitatii.
Alte avantaje al consumului de faguri in miere sunt ceara si propolisul ce intra in compozitia acesteia. Se stie ca fiecare celula din fagure este acoperita cu cate un capacel de ceara si propolis, aceste produse apicole sporind calitatea mierii de albine.
Mai mult decat atat, gustul fagurelui cu miere este inegalabil si ne duce cu gandul la copilarie 😉
Fagurele cu miere se administreaza pe cale orala inaintea fiecarei mese din zi (se mesteca 20-30 min, iar dupa mestecare, ceara rezultata se poate arunca sau se poate inghiti, fiind un bun adjuvant in cazul bolile de stomac).
In mod obisnuit se face tratamentul in cura de cate o luna pana la trei luni primavara si toamna.
Contraindicatii : diabetul zaharat, obezitatea, excesul de colesterol, de grasimi, de acid uric in sange si alergia la produsele apicole.
Câteva reguli : Nu păstraţi mierea la lumina soarelui! Ţineţi bine închise recipientele în care mierea este păstrată. Nu încălziţi mierea înainte de a o înghiţi.
Observatie: Cristalizarea (zaharisirea) mierii de albine este un proces natural care atesta autenticitatea produsului !
ATENTIE! Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate!
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist!
PRECAUTII! A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole!
3 recenzii pentru Fagure cu miere de salcam si cimbrisor