Targul apicol din Cluj-Napoca

Am participat si la primul targ apicol din 2012, la Cluj-Napoca. A fost bine ca am reusit sa alegem posibili colaboratori, deoarece a fost de unde. Preturile au fost in functie de marfa.
Am vazut si produse apicole de mare varietate. Am vazut si mierea de albine cautata de catre clienti. Binenteles majoritatea se inghesuiau la mierea de albina lichida. Am vazut foarte putina miere cristalizata.
Mi-a placut foarte mult modul in care apicultorii au facut concurenta in asezarea produselor. Binenteles am apreciat acei apicultori care nu erau zgarciti si ofereau produsele lor pt degustare, mai ales care au venit de la distante mari cu ocazia acestui targ apicol.
Merita sa participati la asemenea targuri sau expozitii. Cel mai mult merita sa auziti parerile diferite ale apicultorilor despre produse.
Felicitari organizatorilor.

Citeste si →   Duminica de serviciu schimbul 1, 2 si 3.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

8 comentarii pentru “Targul apicol din Cluj-Napoca

  1. cris spune:

    observ ca lumea este din ce in ce mai interesata de miere si multi isi doresc sa devina apicultori.Anul acesta a fost multa lume la expozitie fata de anii trecuti.

    • albinuta veninoasa spune:

      Ai dreptate. Noi trebuie doar sa fim foarte atenti la ceea ce vrem sa facem. Sa detaliem informatiile despre APICULTURA, care vine in sprijinul viitorilor apicultori, sau despre PRODUSELE APICOLE, care vin in sprijinul consumatorilor. Aici trebuie sa stim foarte bine ceea ce vrem sa facem.
      In momentul de fata eu zic ca este necesar sa fim mai aproape de CONSUMATORI, deoarece 70-80% dintre ei, nu cunosc importanta consumarii produselor apicole, iar unii dintre ei nu stiu sa faca diferenta intre o miere de calitate si una contrafacuta (lichida-zaharisita).
      Bafta iti doresc in ceea ce ai inceput.

    • albinuta veninoasa spune:

      Nu toate orasele mari beneficiaza de aceste targuri si expozitii cu vanzare, dar intr-un oras mic avem si avantajul ca reusim sa-i cunoastem mai bine pe producatorii si vanzatorii care au produse de calitate.

    • albinuta veninoasa spune:

      Atunci aveti sansa sa mancati o miere naturala in procent de 90%. Ma bucur cand cunosc oameni care sunt interesati cu adevarat despre ceea ce consuma.

    • kinga spune:

      buna ziua 🙂
      Ati scris mai sus „atunci aveti sansa sa mancati o miere naturala in procent de 90%”. As vrea sa va intreb unde raman cei 10%?
      Si inca o intrebare: la ce temperatura este procesata mierea dvs?

    • albinuta veninoasa spune:

      Cei 10% raman in increderea acordata apicultorului. Acest lucru numai dupa ce observati o imbunatatire a sanatatii dvs., dupa consumarea produselor, mai mult de 3 luni de zile (cu exceptia energizantului).
      Sunt sigur ca va referiti la cu totul alta metoda de procesare decat cea naturala, care se face in functie de anotimp, Rapita in luna Aprilie, Salcamul in Mai, …
      Daca va referiti la temperatura in care mierea este topita in momentul in care este trecuta din butoi in borcan, eu nu folosesc aceasta metoda.
      Motivele le gasiti detaliate pe acest blog, in diferite articole.

      Va multumesc pt vizita, iar data viitoare puteti sa fiti mai directa, deoarece nu ma supara aceste intrebari. Consider ca ne ajuta pe toti sa lamurim unele lucruri, unde posibil sa fiu si eu deficitar si sa-mi remediez greselile cat mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *