Resturile de la mierea de albine

miere-capaceala-polen-pastura
miere-capaceala-polen-pastura

De foarte multe ori o imagine ne face sa renuntam din start la a degusta un produs, iar in 99% dintre cazuri renuntam la alimentele care nu au un gust bun. Gresit, deoarece multe alimente nu sunt bune la gust dar previn si vindeca multe boli.
Cam asa ceva se intampla si in cazul resturilor de la miere, care dupa stoarcere (centrifugare sau presare), in cateva zile ajung deasupra mierii. Mierea fiind lichida impinge in sus toate resturile, iar aceste resturi sunt bucati de capacele, pastura, polen, faguri si binenteles albine sau bucati din albine. Dupa ce dam la o parte albinele si raman produsele stupului, singurele persoane care mananca aceste „resturi”, suntem noi apicultorii si membrii familiei, deoarece ar trebui sa oferim prea multe explicatii si oamenii nu ar prea intelege cand le-am spune ca le vindem resturi.
Ceva asemanator se intampla si la capacelele (gumita de la albinute) care se lipesc de dinti, iar multi oameni renunta sa le consume, desi fac minuni in vindecarea si prevenirea multor boli.
In imaginea de mai sus avem o miere cristalizata (zaharisita), care a fost curatata pe margini unde au fost albine si bucati de albine, iar pe mijloc avem resturile din capacele, faguri, polen si pastura.
De fiecare data la aceste produse cerem parerea „expertilor”.

Citeste si →   Timp, munca, calitate si pret.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

2 comentarii pentru “Resturile de la mierea de albine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *