Miere de Mure si Tei
Mierea de Mure si Tei este mierea adunata de la tufele de mure si de la copacii de tei (tei alb, tei rosu si tei negru), in perioada 09.06-12.07.16
Mierea de tei este una din cele mai bune si mai apreciate sortimente de miere, continutul sau fiind bogat in vitamine (in special vitamina B1), aminoacizi si polen.
Este utilizata in tratarea crampelor si a bolilor renale si foarte frecvent in tratarea guturaiului si a racelii, a tusei si a iritatiilor gatului, pentru ca dizolva mucusul si curata gatul. Este recomandata ca fiind un remediu impotriva oboselii, stresului si un extraordinar calmant al sistemului nervos.
In padure, am avut norocul sa gasim atat tei cat si zone mari cu mure, de unde a rezultat acest amestec de miere, care are un gust cu totul deosebit.
Murele sunt unele dintre cele mai sanatoase si bogatefructe, in vitamine, care aduc multe beneficii sanatatii. Aceste beneficii se regasesc in mod fericit si in mierea obtinuta din delicatele flori ale acestui rug montan, beneficii care se impletesc cu cele oferite in general de miere.
Trebuie subliniat ca acest sortiment de miere are o dulceata mai discreta decat a altor sortimente, iar gustul ei este foarte delicat. Culoarea acestui sortiment de miere este maroniu-roscat, are o consistenta relativ vascoasa. Dupa cristalizare, culoarea devine mai deschisa iar gustul mai catifelat.
Principalele proprietati terapeutice
– datorita efectelor anti-bacteriene si anti-inflamatoare este un bun remediu pentru tuse, raceala, pneumonii, astm, bronsite, laringite, tuberculoza ;
– calmeaza starile nervoase si este un bun remediu impotriva stresului, surmenajului si a insomniilor ;
– are efecte pozitive in cazul starilor febrile ;
– intervine in tratarea bolilor renale;
– datorita continutului ridicat in vitamine si aminoacizi intervine in inlaturarea starilor de oboseala;
– are o actiune benefica in tratarea ranilor si arsurilor, acnee.
– anti-oxidanta
– antidiareica
– tonica
– adjuvanta in: tulburari de menstruatie, hemoroizi si fisuri anale (aplicatii locale), reumatism, hipertensiune arteriala, anemii.
Câteva reguli : Nu păstraţi mierea la lumina soarelui! Ţineţi bine închise recipientele în care mierea este păstrată. Nu încălziţi mierea înainte de a o înghiţi.
Observatie: Cristalizarea (zaharisirea) mierii de albine este un proces natural care atesta autenticitatea produsului !
ATENTIE! Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate!
PRECAUTII! A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole!
Recenzii
Nu există încă recenzii.