Miere de iulisca cu turmeric si ghimbir (420g sau 220g)
Avem si varianta Miere cu turmeric si ghimbir
Diferenta dintre cele doua produse, o face mierea de iulisca.
Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, înrudit cu ghimbirul şi cultivat în India, sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia, Africa. Este folosit în bucătăria indiană drept condiment, având un gust iute amărui, aromatic. Rădăcină turmericului este formată din mai multi rizomi si se foloseşte pentru obţinerea condimentului numit “turmeric” dar şi a extractului medicinal numit “curcumină”.
Principalul component al turmericului este curcumina. Ea este un polifenol de culoare galben portocalie care împrumută culoarea sa plantei din care provine, este extrasă din acesta sub formă de pudră solubilă în ulei, nu are aromă sau gust specific. Ea a atras atenţia cercetătorilor prin proprietăţile sale curative deosebite, prin acţiunea sa ca antiinflamator şi antioxidant. În afară de curcumina, turmericul mai conţine niveluri mari de fier şi mangan dar şi mici niveluri de vitamina B6 şi potasiu, vitamine şi minerale atât de necesare pentru sănătatea noastră.
Proprietăţile lui benefice pentru sănătate au fost cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. În India se folosea ca ajutor împotriva durerilor de stomac, a problemelor pielii, a problemelor musculare sau în artrită, iar în China a fost folosit ca şi analgezic împotriva colicilor, a hepatitei sau a durerilor în piept.
Turmericul are acţiune colagogă, coleretică, creşte capacitatea ficatului de a elimina toxinele, acţiune antimutagenică, anticancerigenă, inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele), acţiune antiinflamatorie, hepato-protectoare, antioxidantă, are proprietăţi antibiotice, antibacteriene, antivirale, îmbunătăţeşte circulaţia, antiaterosclerotic, antiagregant plachetar, previne formarea trombilor vasculari, previne infarctul, purifică sângele, reduce nivelul colesterolului, previne boala Alzheimer şi efectele ei prin dizolvarea microplăcilor care se formează între neuronii din creier, creşte mobilitatea articulaţiilor, tendoanelor, reduce tumefacţia, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secreţiile bronşice, acţiune hemostatică, cicatrizantă.
Vitamina D si curcumina luate împreună acţionează sinergic în lupta împotriva infecţiilor şi inflamaţiilor sistematice prin proprietăţile lor antiinflamatorii şi antioxidante.
Dar poate că una dintre cele mai benefice proprietăţi ale curcuminei este capacitatea sa de a lupta împotriva dezvoltării şi extinderii celulelor canceroase. Un număr foarte mare de lucrări ştiinţifice au reuşit să demonstreze o parte din căile prin care aceasta îşi exercită puterile vindecătoare, cercetătorii descoperind mai bine de 100 de moduri în care acţionează aceasta la nivelul celulei. S-a demonstrat astfel că inhibă proliferarea celulelor din tumori, scade inflamaţiile, opreşte procesul de transformare a celulelor normale în celule canceroase, inhibă sinteza unei proteine care pare a fi instrumentul formarii de tumori, ajută corpul să distrugă celulele canceroase astfel ca acestea să nu se mai răspândească în corp, ajută la prevenirea dezvoltării de vase de sânge suplimentare care să alimenteze celulele canceroase, fenomen cunoscut sub numele de angiogeneză.
S-a constatat de asemenea că turmericul îmbunătăţeşte activitatea ficatului, având efecte asupra capacităţii acestuia de a detoxifia chimicalele xenobiotice, adică acei compuşi chimici care se găsesc în organism, dar care nu sunt produşi de către acesta. Prin componentele sale, turmericul este un puternic protector cardiovascular: curcumina este capabilă să prevină oxidarea colesterolului iar vitamina B6 ajută la controlarea nivelului de homocisteina din corp.
De asemenea este de mare ajutor la eliminarea ţesutului adipos şi a celulitei din corp. Amestecat cu miere si ghimbir, merge de minune pentru slăbit deoarece curăţă corpul de toxine şi diminuează retenţia de apă.
Contine:
miere de albine (poliflora, rapita si iulisca)
turmeric praf
ghimbir praf
piper negru macinat
Doza zilnica recomandata:
Adulti: 1 lingurita de 3x/zi
Copii peste 7 ani: 1 lingurita de 2x/zi
Contraindicatii:
Persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (şi sub indicaţia medicului) astfel de preparate fitoterapeutice cu turmeric. Nu este indicat sa consumi turmeric daca suferi de afectiuni ale bilei, mai ales daca ai calculi biliari (pietre), deoarece turmericul da contractii ale muschilor vezicii biliare. Se recomanda să se evite consumul de turmeric în timpul sarcinii din cauza riscului de contracțiile uterine pre-mature, hemoragie uterină sau spasme uterine dureroase.
Datorita faptului ca mierea are efect de “autocuratare”, impinge la suprafata toate impuritatile gasite, dar care nu fac nici un rau organismului (aripioare, picioruse de albine, polen). De aceea, in orice amestec cu miere, aceasta are tendinta de a se sedimenta pe fundul borcanului, iar toate celelalte ingrediente din amestec, ajung in partea de sus, motiv ptr care trebuie amestecat pentru omogenizare inainte de fiecarea administrare.
Câteva reguli : Nu păstraţi mierea la lumina soarelui! Ţineţi bine închise recipientele în care mierea este păstrată. Nu încălziţi mierea înainte de a o înghiţi.
ATENTIE! Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate!
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist!
PRECAUTII! A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole!
2 recenzii pentru Miere de iulisca cu turmeric si ghimbir