Miere cu nuca macinata 220g
Nucile sunt apreciate de multi ani pentru calitatile nutritive, gustul lor aparte, cat si pentru efectele sale terapeutice. In Evul Mediu, nuca era recunoscuta pentru rolul tamaduitor in cazul bolilor mintale. Se credea ca forma fructului aduce cu forma creierului, de aceea are efect in tratarea mintii. Astazi, cercetarile moderne au aratat ca nuca este stimulent al memoriei si e recomandata celor ce depun un efort intelectual sporit. Continutul bogat in zinc recomanda miezul de nuca in tratamentul asteniei, intirzierilor de crestere si tulburarilor sistemului nervos. Pentru cei surmenati si slabiti, un pumn de miez maruntit se amesteca cu o lingura de miere, dupa care se bea un pahar cu suc proaspat de fructe. Pentru marirea capacitatii de memorare si pentru perioadele de invatare, mai ales in perioada examenelor, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere de albine. Amestecul se maninca pe indelete mestecind bine fiecare imbucatura. Binenteles, in ceea ce priveste concentrarea si memoria, nu poate fi egalat cu polenul de la albine 🙂
Nuca contine multe uleiuri volatile, iodul fiind una dintre aceste substante dar care se oxideaza foarte usor. Aici intervine mierea de albine care datorita proprietatilor sale higroscopice extrage iodul din nuca si alimenteaza glanda tiroida, dupa care ajunge in sange unde omoara germenii patrunsi in corp prin intermediul mucoasei nasului, gatului sau tubului digestiv.
Pe langa iod, nuca mai contine si cupru, care ajuta foarte mult in dieta persoanelor cu anemie, tuberculoza, artroze, reumatism, bolnavilor de blenoragie, sifilis si in tratamentul scrofulozei. Specialistii spun ca, cu ajutorul antioxidantilor, fitosterolului si acizilor grasi Omega 3, din miezul de nuca, se poate lupta impotriva cancerului mamar, unde tumorile se micsoreaza si chiar dispar in anumite cazuri.
Stim ca miezul de nuca este satios si detine o valoare calorica mare, motiv pentru care refuzam sa o consumam, dar este gresit. Grasimile din miezul de nuca sunt nesaturate si contribuie la scaderea colesterolului, eliminand tenia si fiind vermifug.
Mierea de albine stimuleaza vasele de sange prevenind migrena si trateaza sistemul vascular. Am observat cum ajuta si in combinatie cu diferite fructe si legume, pentru a fi pastrate proaspete si a retine acele vitamine importante.
In sezonul rece, miezul de nuca este foarte apreciat, fiind un aliment vitalizant si nutritiv, ocupand un loc fruntas in clasamentul listei alimentelor bogate in antioxidanti.
Dupa o combinatie intre mierea de albine si miezul de nuca, putem obtine urmatoarele efecte principale:
- *micsoreaza nivelul de colesterol
- *inlocuieste o mancare bogata in grasimi saturate
- *trateaza sterilitatea si impotenta la barbati
- *contine vitaminele B1,2, A, acid ascorbic, fier, potasiu, zinc, tocoferol si niacina.
In orice amestec cu miere, aceasta are tendinta de a se sedimenta pe fundul borcanului, iar toate celelalte ingrediente din amestec, ajung in partea de sus, motiv ptr care trebuie amestecat pentru omogenizare inainte de fiecare administrare.
Câteva reguli : Nu păstraţi mierea la lumina soarelui! Ţineţi bine închise recipientele în care mierea este păstrată. Nu încălziţi mierea înainte de a o înghiţi.
ATENTIE! Acest articol nu inlocuieste un consult medical de specialitate!
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist!
PRECAUTII! A nu se administra copiilor sub 1 an si persoanelor alergice la produsele apicole!
Daca suntem atenti la ceea ce se intampla in zilele noastre, observam cum medicina, incet dar sigur, foloseste experienta stramosilor nostri. Noi trebuie doar sa consumam preventiv tot ceea ce este sanatos si nefalsificat.
Recenzii
Nu există încă recenzii.