Pregatirile pentru marirea afacerii.

Incepand de anul trecut, din 2014 am
inceput cu schimbarea matcilor(reginelor).
In acest articol am sa ofer cateva explicatii si pentru cei care stiu prea putine lucruri despre albine.
Mi-a fost cam greu deoarece nu am avut baza materiala necesara, dar m-am incapatanat sa incep cat mai repede. Imi aduc aminte si acum cand intr-o sambata seara, fiind de serviciu schimbul 3 la pavilion, am pregatit o rama port boci, cu lateralele din folii de plastic Haneman, pana duminica dimineata la 4. Gratiile Haneman sunt pentru a retine matca in interior, sa nu iasa si intre decat albina.
Tot anul trecut am inceput si schimbare matcilor mai batrane de 2 ani, cu mici exceptii, care m-au surprins prin activitatea lor. De regula o matca traieste 5-6 ani (fata de o albina 60 de zile), dar productivitatea ei scade dupa 2 ani.
Dupa schimbarea matcilor am ales sa mai pregatesc si cateva roiuri.

Dupa ce am obtinut botcile (locul unde creste larva de matca), sunt transferate in ladite foarte mici unde sunt albine si asteptam iesirea matcilor din botca si imperecherea matcilor. Matcile care au reusit sa se imperecheze sunt mutate in nuclee (albine cu 1-2 rame), dupa care matca incepe sa isi faca treaba si sa depuna oua, iar daca este performanta trece la nivelul de roi.

Citeste si →   Ce cauta apicultorii in aceasta perioada ?
lada pt nuclee
lada pentru nuclee

Deci pana la nivelul de familie sunt cativa pasi de facut.
Zilele trecute am demisionat din functia
de apicultor si am devenit tamplar.
Pentru a nu afecta productia de miere, nu am slabit familiile de productie si am cumparat rame cu albine, iar cu ajutorul lui Cassian am introdus matcile performante in lazile pregatite cu albine, pentru viitoarele roiuri. Nucleele si roiurile trebuie ajutate cu hrana
si vitamine (ceaiuri din plante), deoarece exista putine albine culegatoare de nectar si polen, nereusind sa faca fata cererilor de la puietul existent.
Anul acesta ne-am propus, sa crestem numarul familiilor de albine, deoarece am ramas fara multe sortimente de miere pe stoc, din luna februarie si nu ne avantajeaza, dar care ne bucura sa observam o crestere a vanzarilor si nu ne ramane decat sa va multumim voua, clientilor si va asteptam in continuare la cumparaturi.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

2 comentarii pentru “Pregatirile pentru marirea afacerii.

  1. DELEA spune:

    Buna seara,
    Imi place demisia dumneavoastra.
    Cu sau fara preaviz.
    Eu si Sandu suntem la inceput de drum(Sandu are totusi vre-o trei ani de apicultura).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *