Ne pregatim de ce-i mai rau!

Am mai spus io ca natura a inceput in ultimii 3 ani sa ne plateasca cu aceeasi moneda.

WP_20160422_19_50_29_Pro

Incet dar sigur, toti avem de suferit de pe urma nepasarii, neimplicarii in protejarea naturii. Albinele sunt printre primele care ne arata cat de mult inseamna aceste schimbari de temperatura si mai ales cele bruste. Suntem afectati de o diferenta de 3 saptamani sau chiar mai mult la inflorirea unor specii de pomi sau culturi, de la un an la altul, dar cel mai mult sufera albinele cand sund diferentele de temperaturi foarte mari de la o zi la alta.

Nu merg mai departe decat in acest sezon. Am fost cu albinele la rapita si am observat o imbunatatire bunicica in dezvoltarea familiilor, dar mai slaba ca si anul trecut. Dupa cateva zile cand temperaturile au ajuns pe timpul noptii la doua grade, iar in alte zone chiar la -1 grad, albinele au intrat in panica. Primul lucru pe care l-au facut, a fost sa roada puietul capacit de trantori si sa-i scoata afara.

Citeste si →   Miere Sabadus te ajuta sa divortezi ... de OBOSEALA

Dupa aceste temperaturi scazute am observat si o depopulare de culegatoare (familiile care ies la munca dupa nectar) mare in fiecare familie de albine. Binenteles acest lucru ne-a afectat la productie, care a fost cu 75-80% mai putina decat anul trecut. Acest lucru a fost observat si de catre alti apicultori din tara, care unii dintre ei mi-au confirmat acest fenomen, iar unii dintre ei renuntand sa mai stoarca mierea de rapita fiind foarte putina. Noi am avut noroc cu paducelul, care a completat putin productia la mierea de rapita.

Noi romanii fiind increzatori am zis, lasa o sa recuperam la salcam.

Sansele sunt mici, deoarece vremea nu tine cu noi. Au inceput in forta si a crescut cantarul cu 1100-1600 grame pe zi, dar au inceput ploile reci, ieri vanturile puternice, iar azi pe timpul zilei erau 16 grade.
Dupa o ora dupa ce am plecat, au inceput ploile, iar dupa o vreme ca asta, ne pregatim sa cautam locuri pentru salcam 2.

Citeste si →   Ce trebuie sa stim despre Polenul de albine?

Incet, ne pierdem speranta ca o sa mai prindem un an bun ca cel din 2011.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *