Am lasat ce-i fain si-am venit acasa.

Am lasat frumusetea din munte de la cota 800 (despre care am sa revin sa va mai povestesc) si am revenit la caldurile si arsita de la cota 170.

Am ajuns vineri seara in munte si am fost intampinat de o racoare tare faina, dar privelistea pe care am gasit-o mi-a creat emotii. Au fost doua furtuni scurte care au facut putine ravagii. La intrarea pe drumul de padure care duce spre locatia albinelor, am observat cum apa a curatat cam mult drumul si au ramas santuri mici care  o sa-mi ofere ceva emotii la coborarea pavilionului. Acest drum forestier in munte, pe distanta de 1 km, a fost sapat in stanca de catre 40 de muncitori, in 4 ani de zile. Cum acum cativa zeci de ani nu erau aceste utilaje performante, echipa de muncitori a sapat acest drum doar din tarnacop si lopata.
A doua zi am pregatit albinele de plecare, iar pe la orele 22:30 am inceput sa coboram pavilionul. Stiam ca ma pot baza pe nea Todor, avand experienta necesara cu tractorul prin munte, dar chiar si cu o viteza foarte mica, cand stiam ca la un metru jumate in partea stanga am o prapastie de 25-30 de metri si vedeam cum se inclina pavilionul, imi trecea prin fata ochilor experienta din primul an de apicultura cand pavilionul tras de doua tractoare, s-a ridicat de pe o roata.

Citeste si →   Albine sau caini de urma ?

 

Am ajuns cu bine la sosea si am rasuflat usurat.
Ne-am intors dupa lazile cu albine care erau pregatite pentru camion, iar la orele 23:30, eram pregatiti de drum.
Am ajuns cu bine acasa si am trecut la treburile obisnuite. Pregatirea cauciucurilor cu apa, pentru a fi obisnuite albinele la primul zbor sa gaseasca sursa de apa cea mai apropiata si deschiderea urdinisurilor.
La orele 05:20 eram cu gata cu treaba, pregatiti sa punem capul pe perna.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *