Invatam din experimente ?

Eu in ceea ce fac ma bazez cel mai mult pe experimente. De ce ? Imi place sa ascult multe pareri si ma bucur sa fie cat ma multe, dar pt a fi sigur pt ceva de calitate, trebuie sa incerc eu (Toma necredincios). Chiar daca pierd timp si bani prin aceste experimente, cand ofer explicatiile necesare despre un produs, stiu sigur ca a fost testat de catre mine, iar cand vorbesc despre el stiu cat mai multe amanunte.
Cum ajung la tot felul de retete ? Sunt unele retete gasite de catre mine pe diferite site-uri si le-am adus imbunatatiri, deoarece am considerat ca merita mai multe vitamine in plus. La alte retete am ajuns cautand fructe sau legume cu foarte multe vitamine (catina, nuca, lamaie, scortisoara, samburi de dovleac, s.a.) si amestecandu-le cu miere.
Ieri am vorbit despre siropul de hrean, o reteta finala la care am ajuns dupa vreo 7-8 experimente, iar azi am ajuns la final cu experimentul SIROPUL de CATINA. De ce experiment ? Am urmarit  ce se intampla cu siropul de catina care este amestecat cu miere de mana si am observat dupa aproximativ doua saptamani in care este tinut la o temperatura de 22-25 grade, mierea de mana si sucul de catina, incet dar sigur, se separa de catre pulpa de catina.

Citeste si →   Premii acordate pentru raspunsurile corecte.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

6 comentarii pentru “Invatam din experimente ?

  1. mary spune:

    Eu asa fac siropul de catina!
    500g fructe de catina alba (culeasa pana la prima bruma din zone muntoase ), se spala bine, apoi le usuci intr-un servet curat si le pui la congelator 7 zile ( aceasta reduce amaraciunea) Dupa o saptamana , se infuzeaza catina cu 2 cani de apa incălzita la 80 ° C, timp de 20 de minute pana cand fructele sunt moi, se strecoara printr-un tifon, iar pulpa ramasa se stoarce bine (eu folosesc storcator de fructe,dar le bag de 2 ori) pana nu mai curge nici o picatura de suc, adaugi sucul rezultat de la o lamaie; amesteci cu miere,70-80% miere de albine ideal pentru conservare ( sub 62% miere – sirop de fermenti / 64% miere – sirop de mentinere). Se pune in borcane sterile si le pui in cuptorul incins si oprit 15 minute. Cand s-au racit se invelesc in ziare sau folie de aluminiu. Se depoziteaza la frigider sau in ladite cu nisip uscat.
    Toate cele bune!

    • albinuta veninoasa spune:

      Ceva asemanator am gustat acum vreo 25 de ani, de la o batranica de pe langa Alba-Iulia. Parca avea gustul mai bun decat siropul meu, dar eu vreau sa fac totul „la rece”.
      Cat de curand trebuie sa mai caut prin „comoara” ta cu plante si sa aduc ceva retete naturale pt acest sezon.
      Pana atunci ne bucuram de fiecare data cu ceea ce ne aduci aici si iti multumim.

    • albinuta veninoasa spune:

      Singura zi cand am iesit din magazin si nu am reusit sa zambesc sau sa-mi urce tensiunea despre ce scrii si vad ca am ratat ceva important.
      No, ia amu dau din aripi sa vad cum stam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *