Apicultura in 2014

la salcam 1
la salcam 1

Din 2008 acest an a fost cel mai dezastru in ceea ce priveste  apicultura. Nici nu vreau sa ma gandesc la cei care in acest an au devenit „apicultori cu albine”.
As vrea sa va pot descrie sentimentul cand rapita porneste foarte bine, cu 3 saptamani mai repede decat 2013, mergi in recunoastere la salcam si vezi peste tot numai flori si te bucuri enorm, dar cand ajungi cu albinele … aduc foarte putin nectar in faguri, iar toate acestea din cauza temperaturii scazute de pe timpul noptii, 3-8°C. Ceva asemanator s-a intamplat si la salcam 2, dar adunat impreuna (salcam1+salcam2) am reusit sa stoarcem o cantitate mica. 
Dupa salcam 2 am ramas la padure, dupa care ne-am intors pe vatra la cultura de facelia care era semanata si din cauza secetei a intarziat inflorirea cu 2 saptamani. Din aceasta cauza s-a suprapus culesul de facelia cu cel de floarea soarelui si mierea de facelia fiind compromisa, amestecandu-se cu cea de floarea soarelui.
Anul acesta cei care nu au semanat culturi ajutatoare pentru albine, pot spune ca au avut un cules normal doar la rapita, de aici venind si scumpirile produselor apicole.
Natura nu ramane datoare fata de om niciodata ! Mai repede sau mai tarziu ne plateste cu varf si indesat. Pana o sa invatam sa respectam natura, o sa fie prea tarziu.
Am incercat sa suportam noi aceste pierderi si am ridicat preturile simbolic, la unele produse cu 2 lei, cu exceptia mierii de salcam care este foarte putina si ne-am hotarat sa fie pusa pe magazinul online, doar dupa ce oferim posibilitatea celor care ne urmaresc sa fie primii care au acces la cumparare, in limita stocului disponibil, care este 85 de kg la 50 de lei borcanul de 960gr.

Citeste si →   Am inceput razuirea propolisului de pe lazi

Dupa 5 zile, cantitatea ramasa este pusa la vanzare si pe magazinul online.

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *