Ajutam albinele la curatenia de Primavara ?

Stim cu totii ca albinele sunt foarte harnice, dar trebuie sa le ofreim o mana de ajutor, deoarece toate produsele pe care le stiti, vin din aceste lazi (coptare, stupi).
Pe timpul iernii sau chiar a primaverii avem musafiri nepoftiti in lazi. Cand acesti soricei reusesc sa intre la albine, ramane ceea ce vedeti in poza din stanga sus. Resturile de mancare si fagurii distrusi de catre soarece au fost adunati in coltul lazii (poza dr sus), resturi pe care albinele trebuie sa le duca afara. Daca va uitati mai atent sunt multe bucati de resturi mult prea mari pt a reusi albinele sa le poata duce. Acele resturi sunt faramitate de catre albine, pt a reusi sa le scoata afara.                   
In poza din dr jos, sunt resturile de la o familie in care sorecele nu areusit sa intre, deci mult mai putina mizerie. Dupa aceasta curatenie generala, albinele incep o curatenie amanuntita, unde dezinfecteaza toata lada, unde este necesar depun propolis si nu risca sa ramana ceva facut la voia intamplarii, prin care sa ramana ceva „nesterilizat”.
Azi am avut norocul sa vad si REGINA (poza din stg jos). O frumusete, dar si cea care gestioneaza tot intr-un stup, deoarece daca ea n-ar fi, albinele s-ar muta la vecinele lor.

Citeste si →   Accident sau iesire in decor ?

✅ Ai un VOUCHER de Reduceri? → Vezi aici cum îl poți folosi

Vreau sucuri NATURALE!

Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?

Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!

2 comentarii pentru “Ajutam albinele la curatenia de Primavara ?

    • albinuta veninoasa spune:

      Cresc ele singure si te invata ceea ce trebuie sa faci daca le urmaresti atent si cu dragoste. Tratamentul la zi, sa nu existe curenti de aer si mancarea sa nu lipseasca. Dragostea fata de ele o sa vina imediat.
      O mare pb o sa fie doar … daca ai inceput nu mai poti da inapoi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *