
Am adus cateva completari la siropul de coacaze negre, pe care l-am mai numit si siropul anti cancer.
Coacazele negre se numara intre fructele cele mai bogate in vitaminele C si P, iar boabele de coacaz negru au un puternic efect ANTI CANCER, motiv pentru care se mai numeste si planta magica care prelungeste viata.
Siropul de coacaze negre, este, un elixir de sanatate pentru gat si caile respiratorii superioare. Calitatile terapeutice fac din coacazul negru o minune a naturii. El dezintoxica organismul, regleaza activitatile hormonale, elimina anemia, stimuleaza cresterea si consolidarea oaselor si ajuta la regenerarea organismului.Retinolul este principala vitamina pe care coacazele negre o contin, alaturi de vitamina E.
Datorita substantelor pectice, taninurilor si sarurilor de potasiu, sucul de coacaze negre are actiune antiinflamatoare, stimuleaza secretia sucului gastric, reduce procesele de putrefactie si mareste diureza, fapt pentru care se foloseste in tratarea colitelor cronice, gastritelor cronice hiperacide, a stomatitelor, a proceselor inflamatorii ale ficatului, a calculozei biliare, a insuficientelor cardio-respiratorii, a aterosclerozei, a unor boli reumatice care insotesc insuficienta cardiaca, precum si pentru prevenirea accidentelor vasculare.
fectul remineralizant si tonic al coacazelor negre se datoreaza bogatiei in vitamina C si in elemente minerale alcalinizante (fosfor, magneziu, calciu).
In 100 de grame de coacze negre se gasesc minerale precum fosforul, in valoare de 66.100 mg, calciul, in 61.600 mg si magneziul in cantitate de 26.900 mg.
Coacazele contin apa (78,5-87,7%), zaharuri (4,1-8,8%), acizi (1-3,6%, reprezentanti in principal prin acid malic, acid citric si acid tartic), tanin(0,26-0,51%), substante proteice (0,94-1,74%), celuloza(1,43-4,57%), saruri minerale(0,3-0,8%), provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, acid pantotenic, vitamina C, vitamina P, vitamina PP, antocian, etc. Continutul de vitamina C al coacazelor negre este 65-400 mg la 100 g (mai frecvent 160-190 mg la 100 g), iar al coacazelor albe si rosii de 20-60 mg la 100 g.
Coacazele mentin vitamina C in stare stabila(datorita antocianilor) si in forma activa biologic, deoarece nu contin enzima ascorbicoxidaza, care inactiveaza vitamina C, transformand-o in acid dehidroascorbic (forma inactiva). Acest acid lipseste din coacaze.
Avand proprietati antianginoase si febrifuge, coacazele negre se folosesc in tratarea amigdalitei cronice, hidropizie, scorbut, s.a.
Pentru cei care fac eforturi intelectuale mari este recomandat in mod special siropul de coacaze negre, din care se iau 1-2 lingurite, atunci cand apar starile specifice de ameteala, somnolenta, incapacitate de concentrare.
Dureri de gat, tuse, raguseala, amigdalita. Siropul de coacaze negre are dublu efect: pe de o parte, actioneaza direct asupra agentilor microbieni, distrugandu-i si “reparand” tesuturile (epiteliile) lezate, iar pe de alta parte, mareste pe termen lung imunitatea locala, impiedicand imbolnavirea ulterioara. Se iau pana la 8 lingurite de sirop pe zi, fara apa, inghitind extrem de lent, asa incat siropul sa poata actiona la nivelul zonei afectate.
Guta, reumatism. Se recomanda cura depurativa cu suc de coacaze negre. Se bea dimineata 1/2 – 1 pahar, iar seara aceeasi cantitate, inainte de a manca. Coacazele negre, in special sucul lor, sunt un excelent depurativ, indepartand multe din reziduurile toxice din organism.
Bronsita, pneumonie, tuberculoza pulmonara. Sucul de coacaze negre da rezultate extraordinare in aceasta categorie de afectiuni. Se pare ca secretul sau este actiunea imunostimulenta deosebit de eficienta, la care se adauga si efectele vitaminizante si remineralizante de exceptie. Se iau cate 3-4 linguri, de cinci pana la sase ori pe zi, in cure cat mai lungi cu putinta. Daca nu mai avem fructe proaspete din care sa preparam acest suc, putem continua cura cu pulbere de fructe uscate sau cu sirop de coacaze negre.
Afectiuni pentru care se recomanda: hipertensiune, afectiuni renale (litiaza urica), edeme cardiorenale, guta; anemie; oboseala vizuala, miopie progresiva; articulatii umflate, dureroase; reumatism cronic degenerativ; teroscleroza, arterita, trombagenita obliteranta, hipertensiune; litiaza renala (cu urati); tulburari specifice debutului menopauzei; alcoolism.
Vreau sucuri NATURALE!
Și ție îți plac sucurile din fructe proaspete (de sezon), nepasteurizate, fără conservanți, fără fierbere și fără zahăr adăugat, NATURALE 100%?
Miere Săbăduș | Produse Apicole 100% NATURALE - cumpără produse direct din stup!
Produse pentru copii
6 Produse
Imunitate
23 Produse
Energizante cu miere
4 Produse
Siropuri Naturale
8 Produse