«

»

Mortalitatea albinelor in 2012

Natura isi spune cuvantul. Cand Iarna nu-si intra in drepturi si lasa chiar si pt 8-12 zile Primavara sa-si faca de cap, apar rezultate nedorite in stupina.
Regina a simtit caldura de primavara si nu a stat plaja, a inceput sa-si faca treaba, sa depuna oua. Pacat ca a fost inselata si dupa vreo 12 zile de caldurica au venit 20 de frig, dar era prea tarziu, puietul a prins forma, consumul de hrana a crescut mult si albinele au fost nevoite sa scoata puietul afara. Anul acesta, spre rusinea mea, am gasit prima familie de albine moarta de foame, desi avea rezerve mari de mancare. Presimt ca acest inceput de 2012 va fi unul cu o mortalitate mare de familii de albine, din diferite motive. Doresc sa ma insel.

4 comments

Mergi la zona de comentariu

 1. Anonymous

  De aia se pierde puietul deoarece albinele cand simt ca se face frig se strang in ghem, iar temperatura pe rame scade si puietul se raceste si mor.
  Am dreptate sau ma insel.
  Tibi

 2. Anonymous

  Mortalitate neasteptata anul acesta – am 4 familii moarte de foame. O sa fie o primavara grea.

 3. Anonymous

  si eu mi-am gasit o familie,pe jumatate salvata,tot din lipsa hranei! asa ceva,mai rar…adica,niciodata nu am patit,primavara!

  1. albinuta veninoasa

   Asa se intampla cand vine caldura mai repede, dupa care vine o perioada mai lunga cu frig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE